Вже третій рік продовжується плідна співпраця з компанією «Оріфлейм»

За ініціативою директора Інституту, академіка Василь Лазоришинець вже третій рік продовжується плідна співпраця з компанією «Оріфлейм». Ця соціально-відповідальна корпорація послідовно допомагає розвивати інфраструктуру Інституту.

Ідея для 2023 року – реалізувати проєкт з реконструкції блоку інтенсивного лікування для унікальних груп пацієнтів інституту: вагітних з патологією серця та посттрансплантаційних пацієнтів.

343551967_609815017864598_1132122100609147353_n
Сьогодні у головному офісі «Оріфлейм» з цього питання відбулася тепла і така потрібна зустріч. Дві сторони за участю виконавчого директора Асоціації кардіохірургів України Світлани Лозінської та головного лікаря Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова Сергія Сіромахи та представників офісу обговорили важливі питання щодо подальшої співпраці.
Сьогодні головною проблемою Інституту серцево-судинної хірургії є реконструкція боксів інтенсивної терапії для «вразливої» категорії пацієнтів:
  • вагітних з патологією серця;
  • пацієнтів після трансплантації серця.

І ми раді, що Благодійний фонд «Оріфлейм» знову подає нам руку допомоги у розв’язанні цього питання!

За словами головного лікаря Інституту Сергія Сіромахи, проєкт реконструкції боксів дороговартісний – близько 7 мільйонів гривень, але він надважливий. Безумовно, всі пацієнти із вадами серця повинні знаходитися у належних умовах, але коли мова йде про вагітних жінок та пацієнтів після трансплантації, то хочеться, щоб ці умови були комфортними, на рівні європейських, бо це найбільш «вразлива» категорія людей.

Варто зазначити, що Благодійний фонд «Оріфлейм» співпрацює з Інститутом Амосова протягом трьох років. За цей час лікарні надали більше півтора мільйона гривень благодійної допомоги.

В межах сьогоднішньої зустрічі було також проведено обстеження співробітників компанії нашими співробітниками: Інною Шаповаловою, Юлією Конопльовою, Наталією Крот, Маєю Дирдою, Ольгою Благодарною та Марією Дробніч. Загалом оглянуто близько 60 осіб. На щастя, проблем із серцем майже ні в кого не виявлено.

Раді мати таких партнерів, які поділяють нашу єдину мету – рятувати життя людей.

Щорічно в нашому Інституті проходять обстеження понад 40 тис. хворих, виконується понад 8 тис. операцій на серці, рівень якості та результати яких відповідають найкращим світовим стандартам.

«Сьогодні ми робимо найскладніші операції на серці, які майже не мають аналогів у світі. Наприклад, наш інноваційний проєкт разом з Інститутом педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України, в якому ми маємо змогу відразу оперувати новонародженого в нашому відділенні. Разом – ми сила!» – прокоментував академік НАМН України, доктор медичних наук, директор Інституту Василь Лазоришинець.

Позначки: