Сьогодні – Міжнародний день акушерства

Що спільного між кардіологією та акушерство? Здавалося б нічого.

Але… Зараз під час лікування пацієнтів лікарі об’єднуються в мультидисциплінарні колективи, команди, які слідкують за здоров’ям всього організму, а не певного органу чи системи.

У 2014 році за ініціативи директора Інституту, академіка Василь Лазоришинець вперше в Україні така команда акушерської кардіології створена в Інституті серцево-судинної хірургії імені М. Амосова на базі двох академічних закладів – Інституту Амосова та Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України.

За цей час команда з акушерської кардіології дала можливість понад 6000 жінкам з патологією серця народити здорових немовлят.

Складні випадки пологів проходили в Інституті Амосова та Інституті педіатрії акушерства і гінекології. Це були жінки з такою патологією серця, яким не дозволяли раніше навіть вагітніти. Але завдяки нашим лікарям вони виносили та народили здорових дітей. Тому саме співпраця акушерів та кардіологів має велике значення для того, щоб надати можливість жінці реалізувати найпотаємнішу мрію – стати матір’ю.

Щиро вітаємо від усієї нашої мультидисциплінарної команди акушерів-гінекологів, наших колег з професійним святом!

Бажаємо сил, натхнення та перемоги!

Слава Україні!