Особливості медичної допомоги в умовах війни.

«Лікарі і медсестринство – медичний фронт в «Україні та світі» – І Міжнародна науково-практична конференція пройшла у Луцьку.

ЇЇ організував Волинський медичний інститут, директоркою якого є Тетяна Пастрик, з нагоди 150-річчя Наукового Товариства Шевченка та всесвітнього Дня медсестринства.

Під час пленарного засідання учасники обговорювали виклики сьогодення в галузі охорони здоров’я, розвиток медичної допомоги, медсестринства й освіти в умовах війни.

Спікерами семінару-практикуму виступили вчені-медики та лікарі-практики, науковці інших спеціальностей з України, США, Великої Британії, Польщі, Литви, Німеччини, Нідерландів, Швейцарії.

У дводенному заході взяли участь і наші кардіохірурги Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова.

Доктор медичних наук, головний науковий співробітник відділу лікування патології аорти Іван Кравченко. Він поділився багаторічним досвідом хірургічного лікування аневризм висхідної і дуги аорти.

Про «Екстраанатомічне субтотальне переключення судин дуги аорти як етап гібридного лікування ускладненого перебігу розривів внаслідок вибухової травми дуги та низхідної грудної аорти» доповідав Павло Веселков.

Про «Клінічний випадок TRALI-синдрому в кардіохірургічного пацієнта» доповідала Алла Деркач.

Як зазначив голова обласної ради Григорій Недопад, медичний фронт сьогодні не тільки там, де рвуться снаряди, він – і в тилу.

Саме ці важливі моменти й обговорювали на конференції.

А на другий день семінару було проведено майстер-класи з актуальних питань медичної практики в умовах війни.

Разом – до перемоги!