13 років щасливого дитинства завдяки фахівцям Інституту Амосова!

Ось вона яскрава дівчинка Софійка, яка ще з немовляти мужньо бореться за життя.

Саме їй вперше в Україні було зроблено операцію Norwood. Ця операція стала сенсаційною для української медицини…

352561729_804575981063595_8902243090759112978_n

Днями неймовірна дівчинка-красуня Софійка та її позитивна мама Марина приїхали до Інституту Амосова на плановий огляд та розширення стента відповідно до віку.

За словами дитячого ендоваскулярного хірурга Ігоря Дітківського, дівчинка за все своє невелике життя перенесла три надважких етапи хірургії Norwood, а між ними ендоваскулярне втручання. На кожному етапі є ризик, але Софійка успішно перенесла кожен із них і сьогодні вона живе активним життям, яке нічим не відрізняється від її однолітків. Наразі їй проведено розширення стента в лівій гілці легеневої артерії відповідно до віку дитини. Софійка почувається добре.

13 років тому у неї було виявлено ваду серця – гіпоплазію лівих відділів, що на той момент не оперувалося в Україні. Дівчинка народилася з важкою патологією серця з масою тіла 3600 г. На 2-й день після народження дитину екстрено було госпіталізовано до НІССХ ім. М.М. Амосова, де на 8-й день — успішно прооперовано перший раз. Коли Софійці виповнилося 10 місяців – другий раз. І в 6 років – третій раз.

Важливо, що оперувати таких дітей необхідно протягом 14 днів після народження, далі – шансів на життя немає.

Колектив Інституту разом з мамою Мариною щасливі, що Софійка живе та розвивається. Одним із захоплень дитини є ліплення з глини. У майбутньому дівчинка хоче стати керамісткою. Тому бажаємо, щоб її мрія обов’язково здійснилася.

Нагадуємо, що усі діти в Інституті Амосова оперуються безоплатно за підтримки Благодійного фонду Твоя опора.

Дитяча кардіохірургія є однією з найскладніших. Але для наших лікарів немає нічого неможливого. Братися за неможливе та досягати успіху – це саме про хірургів Інституту Амосова..

Міцним кроком тільки вперед для розвитку української медицини! Заради маленьких і великих сердець.