За крок до мрії стати хірургом!

354447557_852559566209939_8628376561088159701_nПроходження інтернатури в Інституті серцево-судинної хірургії імені М. Амосова – найкращий вибір для кожного лікаря-інтерна. Чому? Відповідь на це питання нам дав Дмитро Тимошенко, лікар-інтерн 3-го року навчання за спеціалізацією «Хірургія».

– Дмитре, чому вирішив стати лікарем?

– Ще з дитинства я спостерігав за проявами та наслідками захворювання серця у свого дідуся. І ще тоді я вирішив, що стану лікарем, щоб рятувати людей.

– Який напрямок медицини обрав і чому?

– Подаючи документи в медичний інститут, вже думав про те, як швидше здобути знання з кардіологічної дисципліни. Але вирішальним на моєму життєвому шляху став 3-й рік навчання в медичному інституті, коли розпочався курс з топографічної анатомії та оперативної хірургії. Саме тоді задумався про всю користь та водночас трагічність професії хірурга. Врешті-решт моя спеціальність – хірургія.

– Яким був твій шлях в Інституті Амосова?

– Влітку 2016 року я вперше завітав до Національного Інституту Амосова. З третього року навчання офіційно влаштувався на роботу у відділення реанімації медбратом. У вільний від роботи та навчання час ходив до операційного блоку та спостерігав за кардіохірургічними операціями. Тому після отримання диплома про вищу медичну освіту одразу подав документи до інтернатури в Інститут Амосова.

– Ти проходив стажування у Будапешті, що тобі дала ця поїздка?

– На стажування ми поїхали всім відділенням. Були в Будапешті, в Угорщині. Я зрозумів, що наша команда на дуже високому професійному рівні.

– Хто з лікарів став для тебе взірцем та помічником?

– Великою опорою та підтримкою для мене є мій наставник Борис Кравчук. Мудрий керівник, талановитий хірург та неймовірна людина! Вдячний Борису Богдановичу за його труд, за мої знання та навички, які здобуваю під його керівництвом.

Що б ти побажав студентам, які стоять перед вибором закладу для проходження інтернатури?

– Бути впевненими в собі та чітко знати свої бажання, особливо, якщо це стосується медицини. Кожному лікарю-інтерну раджу обов’язково побувати у клінічному відділенні, щоб зрозуміти, чи ваше це. Адже в медицині не повинно бути випадкових людей. Це дуже важливо, як на мій погляд.

Також хочу подякувати директору Інституту Амосова Василю Лазоришинцю за найкращі умови для проходження інтернатури, розуміння та підтримку. Окремо хотілося б висловити свою повагу та вдячність провіднику освітньої діяльності в Інституті завідувачці науково-навчального відділу Вікторії Кордонець, яка завжди проконсультує, підкаже та допоможе.

Тому не втрачайте можливість приєднатися до нашого навчання під керівництвом найкращих і досвідчених кураторів та здобути цінний досвід в кардіології та кардіохірургії.

Беззаперечно – обирайте Інститут Амосова!

Позначки: