Відділення реабілітації

Деркач Микола Вадимович зав від реабілітації
Завідувач

Деркач Микола Вадимович
Лікар фізичної та реабілітаційної медицини

 

 

 

Реабілітаційне відділення Інституту здійснює реабілітацію пацієнтів після кардіохірургічних втручань у відповідності до міжнародних настанов та вітчизняних вимог і стандартів.

Пацієнти отримують реабілітаційну допомогу, починаючи з раннього післяопераційного періоду у відділення реанімації та інтенсивної терапії, яка продовжується у хірургічному відділенні та відділенні реабілітації.

Реабілітаційна допомога надається фахівцями з реабілітації у складі мультидисциплінарної команди, що включає в себе лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, асистентів фізичного терапевта, психолога, неврологів, терапевтів, кардіологів, сестер медичних з масажу та сестер медичних з реабілітації.

На базі реабілітаційного відділення проводиться діагностична велоергометрія для визначення функціонального резерву та реабілітаційного потенціалу з наступним визначенням об’єму фізичних навантажень та плану реабілітації.

В своїй роботі мультидисциплінарна команда використовує індивідуальний, пацієнт-центральний підхід. В реабілітації застосовується  сертифіковане медичне обладнання, тренажери, пристрої фізіотерапії,  ефективність роботи яких була підтверджена в наукових дослідженнях, та підтверджено всю повноту реабілітаційного лікування.

ДУ «НІССХ ім. М.М. Амосова» слідує сучасній світовій тенденції до розвитку напряму реабілітації та вкладає усі сили в розвиток відділення та в освоєння нових методик реабілітації.