Операційне відділення

ФилипчукЗавідувач
Филипчук Василь Васильович
Дитячий кардіохірург. Магістр державного управління

Тел.: +380 44 275 64 55
E-mail: vasilvasilivi4@gmail.com


В операційному відділенні співробітниками інституту проводять складні операції на серці та магістральних судинах. Відділення є лідером України в інтеграції сучасних технологій: гібридних, малоінвазівних, відеоторакоскопічних, реконструктивних та інших складних кардіохірургічних операцій. Передові медичні технології реалізовані в методиках лікування і операційному обладнанні.

Операційне відділення включає комплекс підрозділів, що складаються з двох операційних блоків, централізованого стерилізаційного відділення та пральні. У відділенні працює 65 співробітників, з них 30 висококваліфікованих операційних медичних сестер.

Операційні блоки складаються з 13 операційних залів, в яких розміщено 15 операційних столів, передопераційних та допоміжних приміщень. Основним завданням операційного блоку є забезпечення, організація проведення складних оперативних втручань планових та ургентних у дорослих, дітей та вагітних на серці та судинах. Забезпечується вся планова та ургентна висококваліфікована спеціалізована діяльність Інституту в межах 5000 операцій на рік. Операційні приміщення та медичне обладнання відповідають найсучаснішим медичним вимогам, санітарно-гігієнічним, протипожежним та енергозберігаючим нормативам, а також міжнародним стандартам. За безпосередньою участю директора інституту та адміністрації, проводиться постійне оновлення апаратури та обладнання. Закупка найсучасніших витратних матеріалів, які використовуються під час оперативних втручань.

operatsiine-viddilennya

Централізоване стерилізаційне відділення – це технологічний комплекс, що забезпечує автоматизовану передстерилізаційну очистку, дезінфекцію і стерилізацію виробів медичного призначення з поділом на три зони: брудну, чисту і стерильну. В стерилізаційній застосовуються сучасні високотемпературні та плазмові методи стерилізації з програмним забезпеченням і системою контролю.