Щаслива, що проходжу інтернатуру в Інституті Амосова!

356810064_860972635368632_5318015016469810233_nДругокурсниця спеціалізації «Внутрішні хвороби» “Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова НАМН України” Марія Дробніч поділилася враженнями навчання в інтернатурі.

Маріє, чому вирішила стати лікарем?

– Мрія стати лікарем була в мене з дитинства, я завжди хотіла допомагати людям. В 9 років я чітко знала, що буду лікарем. Десь до 3-го курсу не знала, яку спеціальність обирати, але коли в університеті почались вже цикли на основі клінічних кафедр, я зрозуміла, що хочу рухатись в напрямку кардіології. Вона вабила мене своєю складністю та, мабуть, занадто актуальною вона є серед людей. Актуальною вона стала і в моїй родині, що ще більше мене мотивувало стати лікарем-кардіологом. Закінчувала я НМУ ім. Богомольця, аж не віриться, що це було вже 2 роки тому.

Який напрямок медицини обрала і чому?

– Вибір інтернатури був дуже важкий, на той час це був великий стрес. В березні побачила у фейсбуці, що в Національному Інституту Амосова набирають інтернів, мені тоді здавалося це дуже нереальним, але дива трапляються, коли ти у них віриш.

Хто з лікарів став для тебе взірцем та помічником?

– Мені пощастило працювати з багатьма лікарями. Кожному із них вдячна за досвід. Найбільше часу я працювала у 5 хірургічному відділенні – хірургічне лікування ішемічної хвороби серця. Мій куратор – Олена Гогаєва. Саме вона надихала мене своїм прикладом любові до кардіології. Вона професіонал своєї справи. Я дуже рада, що в мене була можливість навчатись в неї, шкода, що час дуже швидко пролетів.

Маріє, що б ти побажала лікарям-інтернам, які стоять перед вибором закладу для проходження інтернатури?

– Студентам-випускникам насамперед я бажаю йти за своєю мрією і ніколи не сумніватись у собі. В Інституті Амосова працюють професіонали, навчатися в них – це одне задоволення.

На інтернатурі ви зможете отримувати дуже багато практики, якої нам завжди так не вистачало протягом шести років навчання в університеті. Тут її буде дуже багато, починаючи від нічних чергувань та закінчуючи роботою з пацієнтами плановими та ургентними у відділеннях. Ви можете відвідувати різні відділення і навчатися у найкращих лікарів! Це все дуже цікаво! Ми були першими інтернами за напрямком: «Внутрішні хвороби».

Жодного разу не шкодувала, що зробила такий вибір. Освітню частину інтернатури ви теж можете поєднувати з практикою, оскільки лекції проходять в самому Інституті, тобто після лекції, ви можете повертатись до практичної роботи, як на мене, це великий плюс! В інших закладах я про таке не чула.

І головне – лектори – неймовірні! Вся інформація, яка надається ними – все за останніми протоколами та новинок.

Позначки: