Медична допомога має бути доступною для кожного!

З робочим візитом радо відвідали Богуславську територіальну громаду. Зустріч відбулася завдяки голові Обухівської районної військової адміністрації Миколі Кравчуку, міському голові Богуславської громади Віталію Хоменку та керівнику проєкту «Громадський центр здоров’я» Костянтину Осадчому.

Виступаючи перед аудиторією, академік та віцепрезидент Національної академії медичних наук України, директор ДУ НІССХ ім. М. М. Амосова НАМН України Василь Лазоришинець відзначив важливу роль спільних зусиль в організації регіональної системи охорони здоров’я під час війни та співпрацю з громадами Обухівського району.

– Створення єдиного медичного простору – дає шанс врятувати більше життів.

Це вже дев’ятий виїзд лікарів Інституту М. М. Амосова до Обухівського району. Згідно з підписаним меморандумом, протягом двох років надали 717 медичних консультацій жителям району. З них – 149 особам було проведено складні операції на серці, – ділиться директор Василь Лазоришинець.

Цього дня директор Інституту Амосова підписав меморандум про співпрацю з Обухівською районною військовою державною адміністрацією.

Така співпраця для мешканців району означає зростання доступності високоспеціалізованої медичної допомоги третинного рівня, тобто тієї медичної допомоги, яка надається у разі складного або тяжкого захворювання, яке потребує особливо складних методів діагностики та лікування.

В межах зустрічі на базі Богуславського центру первинної медико-санітарної допомоги надали медичні консультації головний лікар Інституту Амосова Sergii Siromakha, лікарі-кардіологи Наталія Волкова, Олена Поканевич та Аліна Тимошенко. Дякуємо директору Богуславського ЦПМСД Валентині Пивовар за організовану роботу.

Безумовно щира подяка організаторам зустрічі.

Тримаємо медичний фронт разом!

Позначки: