Вікторія Білоус днями відсвяткувала свій 14 день народження і додала ще одну здійснену мрію у свій щоденник – спустилася на тарзанці

Ще донедавна така розвага могла коштувати Вікторії життя. З народження дівчина має проблеми із серцем. Але завдяки професійним лікарям Інституту Амосова, мужньо перемагає усі негаразди. Не даремно ж мама Наталя назвала її Вікторією, що означає переможниця.

Першу перемогу маленька Віка здобула у шість місяців, коли пережила складну операцію з усунення дефектів міжшлуночкової перегородки з низкою ускладнень. Операцію успішно провів провідний кардіохірург, академік, доктор наук Василь Лазоришинець.

Дитині було екстрено встановлено двокамерний кардіостимулятор. Даний медичний виріб допоміг створити правильний синусовий ритм, але він не міг справитися на повну. Під час чергового огляду у дівчинки діагностували дилатаційну кардіоміопатію. Тобто у 2,5 роки серце Вікторії було таких розмірів, як у дорослого чоловіка.
Тоді лікарі вирішили поставити їй трикамерний кардіостимулятор й було отримано фантастичний результат. За короткий час були приведені до норми серцеві ритми.

Досвідчений лікар-електрофізіолог Валерій Залевський, який протягом всіх років лікує Вікторію каже: “Звісно, що ми розуміли ризик на який йшли. Адже дітям на той час таких приладів не ставили. Крім того, потрібно було провести екстракцію попередніх електродів. Організм дітей реагує значно агресивніше, коли проводиться екстракція електродів. Адже дроти приростають до тканин з відкладанням кальцію та утворенням кістки навколо електродів”.

Але медицина не стоїть на місці, вона стрімко розвивається кожен день у всьому світі. Постійно удосконалюються методики оперативних втручань та й самі кардіостимулятори теж щоразу модернізуються.

У шестирічному віці Вікторії було замінено кардіостимулятор вже на новіший. І ось днями відбулася знову екстракція, дуже серйозна і складна, адже позаду уже було кілька операцій. Чергова заміна приладу за новою методикою пройшла успішно. Було проведено видалення усіх старих електродів за допомогою спеціальних екстракторів та встановлено нові.

Вікторія почувається добре і веде активний спосіб життя. У дівчини чимало захоплень. І сьогодні вона впевнено крокує до здійснення чергової мрії – стати відомою художницею. Ми навіть не можемо не поділитися з вами її творчістю. Адже це – неймовірно.

Дякуємо нашим лікарям, які рятують дитячі серця!