Делегація дитячих кардіохірургів України на чолі з Головою Правління Асоціації серцево-судинних хірургів України, директором Інституту Василь Лазоришинець взяли участь у 8 Всесвітньому конгресі дитячих кардіологів та кардіохірургів.

Команда фахівців Інституту, а також колеги з Центру дитячої кардіології та кардіохірургії представили свої досягнення у Вашингтоні під час Всесвітнього конгресу, який проходить з 27 серпня до 1 вересня 2023 року.

Визначна подія для видатних фахівців галузі, яка відбувається раз на чотири роки. Вона об’єднує найкращих спеціалістів зі здоров’я дитячих сердець. В онлайн та офлайн форматі конгрес відвідає понад 5 500 професіоналів з 34 країн світу.

Теми доповідей наших фахівців були присвячені лікуванню гіпертрофічноі кардіоміопатії та інфекційного ендокардиту у дітей. Також на міжнародному рівні оцінили й наш досвід надання медичної допомоги вагітним жінкам з важкими патологіями серця.

 – Надзвичайно приємно ділитися своїми досягненнями. Світ побачив, що для українських медиків немає нічого неможливого. Ми не тільки працюємо, а й розвиваємося у час війни. Наші лікарі та їх досягнення мають визнання у світі й це дуже важливо, – поділився академік, директор Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова НАМН України Василь Лазоришинець.