Дякуємо усім, хто долучається до порятунку маленького сердечка!

Ніби просто купуєш серце-наліпку у супермаркеті, а насправді – рятуєш дитячі серця.

Саме завдяки вам супермаркет Novus зібрав та передав понад 5 700 000 грн до Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова на закупівлю важливого обладнання, що дає можливість проводити надскладні кардіохірургічні втручання та догляд за важкими пацієнтами.

Семирічна Софійка із Закарпаття народилася із важким діагнозом –  вроджена недостатність мітрального клапана.

Мама Ольга розповідає, що виявили хворобу у донечки, коли їй було уже три роки. У 2019 році Софійці  зробили протезування мітрального клапана та пластику тристулкового клапана.
Усе пройшло успішно, дівчинка розвивалася за віком, відвідувала дитячий садок та школу.

Нещодавно дитина поступила до нас зі скаргами на задишку при фізичних навантаженнях. Потрібно було пройти медикаментозне лікування у реанімації.
Завдяки придбаним моніторам, які укомплектовані датчиками, лікарі мали можливість спостерігати за станом здоров’я Софійки. Адже монітори пацієнта допомагають медичному персоналу своєчасно реагувати, щоб уникнути серйозних ускладнень.

Дівчинку уже виписали додому. Софійка уже продовжує навчання у другому класі та мріє стати лікаркою. Тож бажаємо їй, щоб ця мрія обов’язково здійснилася.

«Велике маленьке серце» — благодійний проєкт, який Novus реалізує в партнерстві з Твоя опора . І кожен раз, коли ви купуєте наліпку на касах магазинів, ви даруєте крихіткам з вадами серця шанс на повноцінне та здорове майбутнє.

Минулого року завдяки обладнанню, яке було передано для Інституту Амосова, лікарі прооперували 38 маленьких пацієнтів.