Розвиток медсестринства – майбутнє нашої країни

15 вересня 2023 року у м. Кам’янець-Подільському ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Національної академії медичних наук України» спільно з Центром розвитку медсестринства МОЗ України, під егідою Асоціації серцево-судинних хірургів України та за підтримки Подільського державного університету організували та провели Всеукраїнський медичний форум медичних братів та сестер.

В програму форуму було включено актуальні проблеми сьогодення у практичній діяльності медичної сестри. Докладно було розглянуто клінічні питання надання медичної допомоги у розрізі хірургічної служби та бойової травми, роль медичної сестри в лікуванні поєднаної травми, реабілітації та профілактиці професійного вигорання.

– Ні для кого не секрет, що сестринський колектив на сьогодні становить найчисленнішу категорію працівників охорони здоров’я. Тому і повинен розглядатися як цінний персонал медичної системи. Дуже правильним є принцип оновленої системи охорони здоров’я щодо трансформації системи медицини, яка уможливить надання медсестрам та медбратам більшої автономії для самореалізації, кар’єрного росту, розвитку та навчання упродовж життя, – сказав академік, директор Інституту Амосова Василь Лазоришинець, відкриваючи форум.

Щоб відповідати новій генерації медсестер та братів, цьогоріч у нашому Інституті вперше навчаємо їх за новими спеціалізаціями.

У межах форуму про перспективи розвитку медсестринства слово мали головний лікар Інституту Амосова Сергій Сіромаха, директор КНП “Хмельницький обласний серцево-судинний центр” Андрій Кланца, проректор з навчальної роботи, директор Центру розвитку медсестринства МОЗ України Катерина Балабанова.

Загалом в онлайні взяли участь 3600 учасників, які також долучалися до обговорення важливих тем.

Окрему вдячність висловлюємо ректору ЗВО «Подільський державний університет», доктору економічних наук Володимиру Іванишину, проректорам, доктору економічних наук, професорці Ірині Ясинецькій та проректору з навчальної, науково-інноваційної та міжнародної діяльності Оксані Бялковській за гостинність та плідну співпрацю.

Працюємо і докладаємо усіх зусиль задля розвитку медсестринства в країні. І разом наближаємо перемогу.