Акушерська кардіологія та кардіохірургія – залишається сучасним трендом світової медицини

Нещодавно головний лікар Інституту Амосова Сергій Сіромаха та професорка Юлія Давидова з Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. академіка О.М. Лук’янової повернулися з робочої поїздки з Амстердама, столиці Нідерландів, де раз на два роки збирається робоча група з акушерської кардіології.

На зустрічі обговорили актуальні новини акушерської кардіології.
– Наш Інститут ще з 2016 року включений у спільне з європейцями реєстр з акушерської кардіології. Разом з європейськими колегами випрацьовуємо нові підходи до лікування вагітних жінок з вадами серця, визначаємо шляхи для імплементації новітніх досягнень світової науки у практику, вносимо зміни до європейських рекомендацій з ведення вагітності з кардіальними патологіями.
Також в межах поїздки вдалося відвідати ESC Congress 2023, який зібрав фахівців напрямку кардіології з різних куточків планети для обміну досвідом, навчання, збагачення корисною інформацією новими рекомендаціями серцево-судинної медицини, – поділився кардіохірург Сергій Сіромаха.

Дякуємо нашим захисникам за можливість збагачувати свої знання у час війни. Сьогодні важливо, як ніколи, представляти Україну на світовому рівні. Віримо та наближаємо перемогу разом!