Національній академії медичних наук України – 30 років!

Вчора пройшли урочистості з нагоди свята.

Більш ніж чверть століття вона демонструє світові потужний творчий поступ, рушієм якого є високий професіоналізм і беззаперечний талант українських вчених і лікарів.
Для нас важливо працювати під егідою НАМН, президентом якої є Віталій Цимбалюк.

Горді, що нашим директором є академік, віце-президент НАМН України Василь Лазоришинець.
Наш Інститут має у своєму колективі 3 академіки, 3 члени-кореспонденти, 5 професорів, 23 доктори медичних наук, 46 кандидатів медичних наук, 13 – заслужених лікарів України, 50 – науковців.

Безумовно значний внесок, які роблять науковці Академії у розвиток медичної науки і охорону здоров’я нашої держави, задля збереження найдорожчих цінностей – життя та здоров’я людини, що є особливо важливим в цей складний для країни період.

З початку війни через інститутські клініки пройшли десятки тисяч поранених військовослужбовців. Зокрема, у нашому Інституті за час війни вдалося врятувати життя 64 військовим, які мали бойові травми серця. Загалом у відділенні проліковано 1086 наших захисників.

Нові виклики, робота в операційних по кілька діб за межею можливостей організму – і за деякими показниками вітчизняні медики досягають найкращих результатів у світовій практиці, рятуючи поранених у голову, спинний мозок, серце.

Наші унікальні інновації відзначені в Україні та на світовому рівні.

Колектив Інституту з нагоди 30-річчя НАМН України нагороджено багатьма подяками та грамотами.
Ці відзнаки значного внеску кожного співробітника Інституту у розвиток медицини, а головне -порятунку людей.