Сьогодні значний день – усі захисники та захисниці нашої України святкують неймовірне свято

Кардіохірури Інституту Амосова за час війни врятували життя 64 військовим, які мали бойові травми серця. Загалом у відділенні проліковано 1086 наших захисників. Із сердець військових вдалося дістати чимало смертоносних уламків. Це й кулі, пластик, каміння, скло, метал і навіть шрапнель, яка, до речі, заборонена Гаазькими конвенціями 1899 та 1907 років про закони та звичаї війни.

– Найбільше вражає у кожній історії, – говорить директор Інституту Василь Лазоришинець, – що більшість військових після важкої операції планують повернутися на війну. Ми відчуваємо неймовірну гордість за таких людей. Це й нам додає стимулу і віри в те, що перемога не за горами. Дякуємо вам, герої! Бажаємо вам здоров’я, успіхів та скорішої перемоги нам усім! Днями додому виписали військового Володимира Лищука. Він добровольцем пішов у військкомат ще 25 лютого 2022-го.

З його серця лікарі дістали шматок металу. Сам пацієнт не приховує своєї радості, адже тепер зможе жити повноцінним життям.

– Те, що роблять лікарі Інституту Амосова, – це просто космос, – ділиться Володимир. – Вони витягли мене з того світу. Поранення отримав в Авдіївці під час виконання бойового завдання. За 15 метрів від нас упала ракета С-300, я отримав поранення черевної порожнини, моєму побратиму відірвало руку, але ми вижили.

 

До вашої уваги сюжет телеканалу 1+1 про порятунок нашими кардіохірургами військового Володимира Лищука.