Твоя кров може врятувати життя!

Щочетверга Центр крові Інституту Амосова приймає донорів крові.

Тема донорства крові завжди була актуальною, а після 24 лютого 2022 року вона стала найбільшим доказом людської солідарності й любові.

Святослав вирішив стати донором саме під час війни. Каже, що сьогодні кожен повинен робити все, що може, аби допомагати країні у такий важкий час.

А пані Катерина раніше боялася здавати кров. Думала, що це боляче, але насправді – це просто міф. Також жінка раніше уявляла, що у донора беруть багато крові, але насправді це теж не так. Сьогодні вона здає кров уже п’ятий раз і планує й надалі продовжувати.

– Після того, як ти здав кров, ти почуваєшся добре не лише фізично, але й морально, – каже вона.

– Щоразу стабілізаційним пунктам, шпиталям і лікарням потрібна кров, аби рятувати героїв. Потрібні надійні й сталі запаси крові та її компонентів, аби медики могли невідкладно надати відповідну медичну допомогу кожному, хто її потребує, – розповідає завідувачка Центру крові, лікар-трансфузіолог Альона Мига.

Пам’ятаємо:
– при важких пораненнях життя бійця часто залежить від наявності крові зараз і поруч, і в достатній кількості;
– кров одного донора може врятувати трьох людей;
– але буває так, що одному пораненому потрібна кров трьох донорів – щоб врятувати життя і довезти воїна до операційного блоку.

Долучайтеся і ви до донорства! Кожен житель України, який не має протипоказань, може стати донором крові та врятувати життя солдата, цивільного чи дитини, які постраждали під час воєнних дій.

Стати агентом крові Інституту Амосова дуже просто: зателефонуйте за номером: +38 050 985 11 14.