Богданчик – житиме!

Нашому пацієнту – 9-місячному Богданчику Соломку з Вінниччини відмовили у лікуванні у багатьох кардіоцентрах України.

Він потрапив до нас весь синій і з критичною для його віку вагою – 4 кг. Шанси на життя були мінімальними.
Дитина народилася на 35 тижні вагітності з вагою 1800 кг. Діагноз – складна та рідкісна вроджена вада – гетеротаксія (Дзеркальне розташування органів) транспозиція, загальний шлуночок серця.

У Богдана була атрезія легеневої артерії І ступеня, неправильне положення магістральних судин, гіпоплазія стовбура і гілок легеневої артерії. Це заважало крові надходити до легень в необхідному об‘ємі. Тож в дитини стрімко розвинувся ціаноз – синюшність шкірних покривів та кисневе голодування.

Ситуація – катастрофічна. Проте завдяки точній діагностиці, найсучаснішому обладнанню та професійності наших хірургів під керівництвом директора Василь Лазоришинець, Богданчику вдалося успішно провести операцію – двосторонній кавопульмонарний анастомоз (верхню порожнисту вену спрямували в праву легеневу артерію). Це дасть можливість збільшити легеневий кровотік та кількість крові, що оксигенується в легенях.

Попереду на хлопчика чекає ще не одна операція, але головне, що він отримав шанс на життя. І за кілька днів після операції вже встиг набрати 300 грамів ваги.

Мама Оксана, яка сама виховує шістьох дітей, щиро вірить, що її синочок обов’язково одужає. А ми зі свого боку зробимо усе можливе, щоб дитяче серденько працювало правильно.