Сьогодні провели надзвичайно складну операцію – дістали металевий уламок із серця військового

Військовослужбовець, 33 роки, після мінно-вибухової травми, яку отримав 24 жовтня під час бойових дій на Донеччині. У ділянці його серця візуалізувалося стороннє тіло металевої щільності розміром 7Х6Х5,5 мм.

Військові медики-хірурги стабілізували стан пацієнта і направили в клініку Інституту з метою порятунку серця.

До операції пацієнта готували три дні. Були проведені усі обстеження та планування кардіохірургічного втручання. Операція виявилась складною, уламок застряг у важливій структурі серця. Завдяки професійності кардіохірургів усе пройшло успішно.

– Уламок знаходився у міжшлуночковій перетинці, топографічно дуже близько до клапанів, тому його потрібно було негайно забрати. Операцію було проведено в умовах штучного кровообігу, серце довелося повністю зупинити. Дістати металевий уламок вдалося завдяки інноваційній методиці – неодимовим магнітом. Цю методику ми розробили спільно з військовими медиками і вже врятували життя 96 військовим, які мали бойові травми”, – говорить директор Інституту Амосова Василь Лазоришинець.

 

Дякуємо нашій професійній команді, яка врятувала життя військового: директору Василю Лазоришинцю, кардіохірургам Ростиславу Вітовському, Дмитру Дядюну, анестезіологу Андрію Вітовському, лікарю-перфузіологу Сергію Якубюку, операційній медсестрі Аліні Хмарі, лікарю-інтерну Владиславу Коломойцеву, а також бойовим медикам, які першочергово стабілізують пацієнта на полі бою і дозволяють нам виконати кардіохірургічні втручання у безпечних умовах. Бажаємо військовому якнайшвидшого одужання!

Разом – до перемоги!