Посилюємо співпрацю академічних та військово-медичних закладів

Попри складну ситуацію на сході України, минулого тижня віцепрезидент НАМН України, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова, академік Василь Лазоришинець та віцепрезидент НАМН України, академік, генерал-майор медичної служби запасу Ігор Лурін перебували у службовому відрядженні на Слобожанщині.

– На Слобожанському напрямку армія рф зберігає військову присутність у прикордонних районах, постійно здійснює обстріли населених пунктів, але навіть у складних умовах надається якісна медична допомога як цивільним, так і військовим, – поділився Василь Лазоришинець.

В межах поїздки були проведені зустрічі з військово-медичним керівництвом відповідної адміністративно-територіальної зони, медициною Харківської області та державними науковими установами НАМН України.

Обговорили найважливіші питання щодо надання спеціалізованої допомоги пацієнтам з бойовою травмою серця та з серцево-судинним захворюванням.

Досягнуто домовленості щодо науково-практичної підтримки військово-медичного закладу Слобожанщини фахівцями Інституту Амосова.

Також академік Василь Лазоришинець прочитав лекцію військовим медикам з актуальних питань розвитку цього напрямку, проконсультував пораненого у серце захисника України та рекомендував про перевід пацієнта до Інституту Амосова.
Академіки Василь Лазоришинець та Ігор Лурін під час робочої поїздки ознайомились з організацією надання медичної допомоги постраждалим з бойовими травмами на Харківщині.

За підсумками роботи представники НАМН України домовилися про розширення співпраці академічних та місцевих медичних установ щодо організації та лікування цивільних та військових.

Працюємо задля перемоги!