Немає нічого приємнішого, аніж розпочати день з успішної історії порятунку нашого пацієнта

Сьогодні виписуємо особливого для нас пацієнта Артема Бородіна з Вінниччини. 11-річному хлопчику зробили успішну операцію на серці. У нього була важка вроджена вада серця. На щастя, радикальну корекцію загального артеріального стовбура вдалося провести майже у два місяці життя немовляти, адже далі могли бути непоправні наслідки.

Вроджену ваду серця у дитини лікарі виявили на 4 день після народження. На жаль, на ультразвуковій діагностиці побачити хворобу не вдавалося через те, що дитинка була дуже рухливою. Але це навіть врятувало маму хлопчика Інну від лишніх хвилювань, адже вона все одно б народжувала свого бажаного первістка. І це дуже правильна позиція матері, адже вроджена вада серця – це не вирок для сучасної медицини.

Під час операції Артему було вшито спеціальну штучну судину – кондуїт. Усі ці роки дитина жила активним повноцінним життям. Він гарно навчається у школі, захоплюється ІТ-технологіями. Ми просто щасливі бачити Артема таким гарним, кмітливим і справжнім красенем.

Але зараз хлопчику потрібна була ще одна операція. ЇЇ суть – заміна кондуїту. Складність полягала в тому, що кондуїт наскільки був кальцинований, що виникали технічні складнощі видалити його. Адже прямо біля нього знаходилася коронарна артерія. Завдячуючи професійності кардіохірургів, операція пройшла успішно. Тепер вада серця в минулому, всі операції позаду і побоювання за здоров’я Артема більше немає. Наразі хлопчик почуває себе добре, післяопераційний період пройшов без ускладнень.

У майбутньому дитині потрібно буде робити корекції, але надіємося вони будуть ендоваскулярними, тобто без розрізу.

photo_5443151941761882337_y

Дякуємо команді лікарів: директору, академіку Василю Лазоришинцю, д.мед.н. Ярославу Трубі, анестезіологу Сергію Бойку, асистенту Івану Дзюрию, перфузіологу Людмилі Ткаченко, лікуючому лікарю Ірині Перепеці.

Також дякуємо нашим друзям, благодійному фонду Серця Майбутнього, які допомогли придбати дороговартісний протез для порятунку Артема.

Усі операції дітям в Інституті Амосова проводяться за рахунок держави.

Нехай кожне дитяче серце буде здоровим.