У пацієнтки Яни випадково виявили велику 12-сантиметрову кісту у грудній клітці, близько біля серця, під час медичного обстеження.

Небезпечний новоутвір, який просто міг вбити пацієнтку будь-якої хвилини, успішно видалили лікарі Інституту Амосова.

– Все почалося з того, що мене почав боліти шлунок. Також була задишка навіть під час невеликого навантаження, а ще кашель, проте я не придавала цьому особливого значення. Думала, що це ускладнення після коронавірусу. Ним перехворіла в 2021 році.
Під час ультразвукової діагностики у нирці було виявлено кісту. Принагідно я вирішила зробити ще комп’ютерну томографію черевної порожнини. Саме тоді й було виявлено новоутворення у середостінні, – розповідає дівчина.

Сьогодні Яна пригадує, що причиною новоутворення міг стати один нещасливий випадок з її життя. У пʼятирічному віці вона випадково, граючись з дітьми, випала із другого поверху. На щастя, важких травм вдалося тоді уникнути, а от забиття могло спровокувати дану хворобу.

Дякуємо фахівцям Інституту, які після додаткових досліджень, майстерно провели тораскопічну операцію і вже на 5 день Яну виписали додому.

Нагадуємо усім, що в Інституті Амосова ви можете отримати увесь спектр високоспеціалізованих діагностичних послуг та отримати експертний висновок.

Діагностика органів та систем організму виконується на найсучаснішому медичному обладнанні. Пріоритетними, звичайно, є інструментальні дослідження серця та магістральних судин – МРТ-серця, КТ-серця, КТ-аортографія та інші.

За додатковою інформацією та попереднім записом звертайтесь за телефоном +380 67 503 54 51.

Бережіть себе та вчасно проходьте медичні огляди!