Фахівці Інституту Амосова взяли участь у «Львівських різдвяних кардіохірургічних читаннях»

Фахівці Інституту Амосова взяли участь у «Львівських різдвяних кардіохірургічних читаннях», організовані Асоціацією серцево-судинних хірургів України, Львівською обласною клінічною лікарнею та Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького.

Серед доповідачів – кардіохірурги, кардіологи, ендоваскулярні хірурги, діагности, перфузіологи, науковці та вчені зі всієї України.

У вітальному слові академік, директор Інституту Амосова Василь Лазоришинець відзначив, що результати хірургії патології аорти, які є на сьогодні – вони унікальні. А також підкреслив, що в Інституті Амосова займаються не тільки висхідною аортою, а й аортою в цілому. Вперше в Україні розпочавши хірургічне лікування аневризм грудної аорти, Інститут Амосова і нині є лідером цього напряму.

На засіданні обговорили теми: патологія аортального клапана і кореня аорти – хірургічні опції, аспекти хірургії і TAVI, аспекти хірургії кореня аорти, проблема вузького кільця аорти, феномени mismatch і SAM при протезуванні АК та часткова транслокація АК- як метод імплантації більшого протеза, гіпертрофічна обструкційна кардіоміопатія. Надзвичайно цікаві та професійні доповіді про надклапанний аортальний стеноз, порцелянова аорта. Оперувати чи відмовитися? Типи операцій, гостра розшаровуюча аневризма аорти типу А, методи артеріальної канюляції та багато інших актуальних тем Важливо, що після кожної доповіді була можливість дискутувати та отримати професійні відповіді та ті чи інші питання.

Дякуємо кардіохірургу, професору Львівського медичного університету ім. Д. Галицького Любомиру Кулику за унікальну можливість обговорити всі аспекти хірургічного лікування аортального клапана і аорти.

Раді за можливість поспілкуватися та обмінятися практичним досвідом.

Впевнено крокуємо та розвиваємо кардіохірургію задля високоспеціалізованої серцевої допомоги нашим пацієнтам!