83-річне серце б’ється, як молоде

Позитивна, енергійна і харизматична жінка Марія Юхимівна – приклад сили та мужності, якій можна тільки позаздрити.
У свої 83 роки у неї чимало планів на життя. Зокрема, вона дуже хоче побачити, як будуть судити ворога нашої країни – нелюда путіна.

Впевнені, що всі її мрії обов’язково здійсняться. А сьогодні ми щасливі, що доклали усіх зусиль, щоб продовжити її життя.

Пацієнтці було виконано протезування аортального клапана. У неї був виражений аортальний стеноз та важкий кальциноз з проростанням в саму тканину міокарда і фіброзне кільце. Враховуючи вік Марії Юхимівни, було прийнято рішення встановити біологічний протез.
Протезування аортального клапана виконували за допомогою традиційної операції на відкритому серці, яка передбачає розріз грудної клітки.

– Я зовсім не боялася операції, бо впевнена, що в Інституті Амосова найкращі та найпрофесійніші лікарі, – ділиться пані Марія.

Попри поважний вік, жінка дуже активна. Це її не перша операція. Раніше вона перенесла протезування кульшових суглобів, але це не вплинуло на її темп життя і вона навіть копала клумбу та поралася по господарству, бо живе у селищі на Вінниччині.

А ще пані Марія дуже любить читати. Навіть перед операцією на серці дочитувала свою улюблену книжку.

Жінка, яка надихає і нагадує усім нам, що життя потрібно любити у всіх його проявах. І не важливо, скільки вам років, потрібно завжди дбати про своє здоров’я та вірити у краще.

Дякуємо нашим неймовірним лікарям, які врятували ще одне життя: хірургам – к. м. н. Ігорю Жекову, Олегу Саргошу, Івану Макогончуку, анестезіологу Андрію Грицюку, перфузіологам Геннадію Зінченку та Валентині Самойлюк, операційній сестрі Надії Короп, медичній сестрі Тетяні Моргун.