За підсумками 2023 Інститут Амосова залишається лідером за кількістю операцій на серці

Минулий рік був надзвичайно важким для усіх нас. Продовжуємо працювати у воєнний час та докладаємо усіх зусиль, щоб рятувати життя наших пацієнтів”, – зазначив директор Інституту Амосова, академік Василь Лазоришинець, підбиваючи підсумки 2023 року.

Професіоналізм та досягнення фахівців відзначив у вітальному слові Голова Наглядової Ради Національного Інституту Амосова Валерій Пустовойтенко.

Безумовно Інститут Амосова залишається лідером – за кількістю операцій на серці, виконаних втручань, а також за кількістю випадків хірургічного лікування порушення ритму серця, патології аорти та інфекційного ендокардиту. Саме тут найбільший досвід коронарного шунтування на «працюючому серці» – близько 15000.
За підсумками 2023 Інститут продовжує зберігати позицію експертного центру з лікування гіпертрофічної кардіоміопатії, складних порушень ритму серця, ускладнених форм ІХС та ГКС, акушерської кардіології, ІЕ та патології аорти.

Минулого року було:
– виконано: 5895 – операцій. З них – 872 на виїзді.
– проведено 60 тисяч консультацій.
– проведено понад мільйон лабораторних досліджень та близько 80 тис. інструментальних обстежень: ультразвукових, КТ, МРТ.

Наш Центр крові продовжує розвивати Програми безоплатного донорства та Корпоративного донорства: забезпечує 100% потреби у компонентах крові нашим пацієнтам.
Відділення акушерської кардіології продовжувало консультувати вагітних (905 жінок), а у стінах інституту у 2023 вперше побачили світ 5 малюків.
Ми продовжуємо рятувати серця наших захисників: таких вже більше 1000 з початку воєнних дій. Науковці інституту щодня удосконалюють методи лікування поранень серця та магістральних судин, бо кожен захисник – це наша надія на Перемогу.

Попри війну у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова НАМН України не припинялася наукова робота. Науковці брали участь у провідних міжнародних конференціях, де ділилися своїми напрацюваннями та досвідом, а також працювали у профільних робочих групах як закордонних, так і вітчизняних.
У 2023 році заклад отримав найвищу державну атестацію, І класифікаційної групи, а також Свідоцтво, що Інститут внесено до державного реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави.

Пройшли акредитацію в НАЗЯВО й отримали дозвіл на підготовку докторів філософії відповідно до освітньо-наукової програми на 7 років.
Ми активно розвиваємо напрямок післядипломної освіти медичних працівників.
Отримали Ліцензію МОН України на розширення ліцензованого обсягу інтернів (до 150) та підготовку медсестер (наказ МОН України 12.06.2023 №223-л).
Вперше у 2023 році навчали медичних сестер/братів. Плануємо відкриття спеціалізації ультразвукової діагностики.

Дякуємо кожному, хто був з нами протягом 2023 року. Зокрема, волонтерам та благодійникам. Вони постачали необхідне медобладнання та забезпечували пацієнтів ліками та медичними виробами, продуктами.

Серед планів на майбутнє – завершення будівництва нового корпусу, модернізація обладнання, щоб можна було якомога більше рятувати життів пацієнтів.

Продовжуємо працювати за покликом серця. Разом наближаємо перемогу!