Дружина військового і мати двох дітей після важкої операції аномалії Ебштейна відтепер може жити повноцінним життям

Аномалію Ебштейна в основному діагностують у дитячому віці, все ж зустрічаються випадки й у дорослих пацієнтів, як у нашої пацієнтки.

33-річна Наталія Засаднюк з Вінниччини про свій діагноз дізналася зовсім недавно. Наталя пригадує, що завжди мала задишку, пришвидшене серцебиття, головокружіння, відчувала втому навіть під час невеликого фізичного навантаження.

Попри ваду серця, жінці навіть вдалося народити двох чудових здорових дітей.

Коли уже симптоми не сила було терпіти, жінка звернулася до Інституту Амосова.
Тут пройшла комплексні обстеження: кардіограми, УЗД, перевірки – і було підтверджено діагноз: аномалія Ебштейна.

Це рідкісна коплексна вроджена вада правих відділів серця, що виникає внаслідок внутрішньоутробного порушення формування тристулкового клапана. При даній патології відбувається зміщення стулок ТК у правий шлуночок з формуванням атріалізованої частини правого шлуночка.

Наталя пригадує, що дуже переживала, коли йшла на операцію, бо вдома діти, чоловік добровольцем пішов захищати країну.

Операція пройшла успішно. – «Золоті руки» директора Інституту Амосова Василь Лазоришинець дали мені шанс жити і дихати на повні груди. Дуже вдячна йому і всім лікарям», – поділилася жінка.

Команда, яка врятувала життя: хірург Василь Лазоришинець, асистенти Ярослав Труба, Іван Дзюрий, Артемія Слобода. Анестезіолог Сергій Бойко, анестезистка Тетяна Корінь. Перфузіолог Людмила Ткаченко, перфузистка Ольга Бабійчук та операційна медсестра Мирослава Кулієвич.

Радіємо, що змогли врятувати ще одне життя. Бережіть себе!