Вінничанин отримав нове серце!

20 лютого команда лікарів Інституту Амосова спільно з вінницькими колегами провели трансплантацію серця.

Шанс на порятунок отримав 51-річний чоловік. Він стояв у листі очікування. У нього була важка серцева недостатність, яка не піддавалася лікуванню.

Трансплантація тривала шість з половиною годин.
Серце забилось, отже, життя продовжується! Трансплантація – справжнє диво, за яким ховається титанічна праця величезної команди лікарів та координаторів.

Наразі стан чоловіка стабільний. Попереду на нього чекає тривала реабілітація під наглядом лікарів та щасливе життя. Бажаємо сил та найшвидшого одужання.

Дякуємо родині донора за це надважке і надважливе одночасно рішення, яке подарувало життя.

Це вже другий пацієнт, якому успішно проведена трансплантація серця спільною командою фахівців інституту та вінницьких колег завдяки злагодженій співпраці та координації процесу директором інституту Василем Лазоришинцем та заступником директора Вінницької обласної лікарні Ярославом Хребтієм.

Дякуємо колективу Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова за професіоналізм, чітку і злагоджену співпрацю.
Безумовно велика вдячність трансплантаційній команді Інституту Амосова під керівництвом Сергія Сіромахи та Костянтина Руденка: Сергію Руденку, Максиму Ржаному, Сергію Сокуру, Крістіні Войні, Ларисі Федоровій, Ганні Колтуновій, Костянтину Чижу.