Підписали Меморандум з Рівненською ОДА

Розвиваємо науково-практичне та освітнє співробітництво на Рівненщині.
У межах робочої поїздки директор ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України» Василь Лазоришинець підписав Меморандумом з начальником Рівненської ОВА Олександром Ковальом.

Така співпраця є важливим кроком, який значно покращить систему охорони здоров’я Рівненського регіону. Дозволить вийти на новий рівень у лікуванні хвороб серця та судин. А також дасть більше можливостей для наукових досліджень і розвитку спеціалістів.

За словами академіка Василя Лазоришинця, судинні захворювання є головною причиною смертності в Україні і на Рівненщині. У 2023 році зареєстровано понад 434 тисячі випадків таких недуг. За оцінками експертів, кількість хворих вже зростає.

Зауважимо, що на Рівненщині торік фахівці Інституту Амосова проконсультували 871 пацієнта, а прооперували – 115. Проліковано 14 дітей, з них 11-ом зроблено хірургічні втручання.
Цього дня також відвідали Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА, Рівненську обласну клінічну лікарню ім. Юрія Семенюка та Рівненську обласну дитячу лікарню.