Артем Байлиєв, лікар-хірург серцево-судинний відділення воєнної та інноваційної кардіохірургії Інституту Амосова повернувся зі стажування у Великій Британії

Курс був організований Academy EACTS. Він відбувся у лютому цього року в EACTS House м. Віндзор.
– Безмежно вдячний за можливість та організацію стажування директору інституту Василю Лазоришинцю та д.м.н. Костянтину Руденку, – поділився молодий кардіохірург.

Артем пишається українською кардіохірургією і був гордий тим, що організатори курсу знають та позитивно відкликаються про наш Інститут. Результати нашої роботи стоять на рівні з європейськими.

Тема курсу, який Артем відвідав: “Основи ішемічної хвороби серця”. Лекції курсу охоплювали клінічні аспекти від діагностики ІХС до передових досліджень та лікування пацієнтів. Під час сесій обговорювали різні кейси, обмінювались досвідом та практикувались у накладані дистальних та проксимальних анастомозів під час операції коронарного шунтування.
В Україні, як і в Європі, активно розвивається мініінвазивна кардіохірургія. Основна ідея йти разом з іншими країнами у розвитку цієї спеціальності та використовувати найсучасніші технології для лікування пацієнтів.

Тож, повернувшись до Києва, вже застосовую набутий досвід на базі Інституту Амосова, – ділиться Артем Байлиєв.
Дякуємо організаторам за гостинність та нові знання!