Тепер і на базі Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова завдяки нашим фахівцям рятуватимуть пацієнтів від загрози раптової серцевої смерті

Вперше на Вінниччині, одна з найскладніших кардіохірургічних операцій у світі, операція Ферраці з приводу гіпертрофічної кардіоміопатії, була успішно виконана на базі ВОКЛ ім. М.І.Пирогова командою спеціалістів Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова на чолі з доктором медичних наук, професором, членом – кореспондентом НАМН України – Руденко Костянтином, за участі фахівців ВОКЛ ім. М.І.Пирогова.

«Операція була направлена на сповільнення розвитку хвороби, зниження ризику раптової серцевої смерті і повернення пацієнтки до повноцінного життя. Оперативне втручання було проведено в умовах штучного кровообігу, за 50 хвилин ми виконали комплексну корекцію – зробили реконструкцію мітрального клапана і, так звану, міоектомію – забрали частину серцевого м`яза, яка заважала виходу крові з лівого шлуночка серця в аорту. Операція пройшла вдало», – зазначає Костянтин Володимирович Руденко.

Дякуємо вінницьким колегам за співпрацю!