Анестезіолог – професія, яка охоплює майже всі галузі медичної сфери

Ганна Колтунова, завідувачка відділення анестезіології, канд. мед. наук, старший науковий співробітник жодного разу не пошкодувала, що обрала професію анестезіолога. Найголовнішим у своїй роботі жінка вважає усмішку пацієнта, який повертається на плановий огляд через пів року чи рік.

– Буває, пацієнт приїжджає через кілька років і гукає з іншого кінця коридору: «Борисівно, мої вітання. Я себе добре почуваю!» І це найкраще, що може бути у моїй роботі, – ділиться Ганна Борисівна. Жінка також пригадує історію з порятунку пацієнта, яка найбільше запам’яталася.

– У нас багато є різних історій. Але найбільше запам’яталася вагітна на 36 тижні вагітності. У неї була гостра мітральна недостатність. Її стан дуже швидко погіршувався, почали набрякати легені. Екстрено забрали в операційну й одночасно провели дві операції. Спочатку це був кесарів розтин, дістали маленьку дівчинку, потім пацієнтці було під’єднано апарат штучного кровообігу і провели операцію на серці. Було одночасно врятовано два життя – і це найбільше щастя! Запорукою свого успіху жінка називає родину, яка завжди підтримує. А донька Ганни Борисівни, яка в цьому році закінчує школу, мріє також стати лікаркою.

У Ганни Борисівни девіз: «Або роби добре, або не роби ніяк». Жінка вважає, що побудувати кар’єру у медицині можна тільки тоді, коли ти відчуваєш, що не можеш без цього жити. Якщо ви бачите своє життя у служінні людям, постійному навчанні, то ваш шлях – це медицина.

Якщо хочеш стати кращим, чекаємо на тебе в команді професіоналів!