Ми завжди прагнемо до інновацій та високої якості не лише лікування, а й діагностики

У 2023 році в Національному інституті серцево-судинної хірургії імeні М.М. Амосова було встановлено нову сучасну МР-систему – Canon 1.5 T Vantage Orian з наявністю в своєму арсеналі усіх необхідних спеціалізованих кардіологічних, ангіографічних та багатьох інших програмам для виконання відповідних досліджень.

На базі відділення проводиться велика кількість обстежень та широкий спектр МРТ досліджень самих різних органів і систем, в першу чергу вузькоспеціалізованих обстежень серця та магістральних судин (такі як МРТ-серця та судин).

Однією з вагомих переваг нашого МРТ є можливість використання послідовностей T1, T2 та Т2* mapping. T1 та Т2 mapping послідовності дозволяють отримувати інформацію про зміни в структурі міокарду, такі як запалення, фіброз або інфільтрацію. Ці технології є новими та високочутливими до діагностики захворювань міокарду, що дозволяють більш точно встановлювати діагнози.

Наше обладнання дозволяє швидко та якісно проводити МРТ-дослідження на сучасному діагностичному рівні, в тому числі обширний спектр кардіологічних обстежень, включаючи дослідження з контрастуванням:
– для оцінки життєздатності міокарда та змін після перенесеного інфаркту міокарду;
– при діагностиці запальних змін міокарду (міокардиту);
– для діагностики та диференціації кардіоміопатій (гіпертрофічної, дилятаційної, ішемічної та рестриктивної кардіоміопатії, аритмогенної дисплазії правого шлуночка тощо);
– для візуалізації доброякісних та злоякісних новоутворень серця та середостіння;
– при діагностиці рідких захворювань міокарду, патології перикарду та клапанів серця.

Також слід наголосити, що на базі відділення виконується широкий спектр досліджень інших ділянок:
– МРТ головного мозку з можливістю проведення безконтрастної МР-ангіографії;
– МРТ усіх відділів хребта – шийного/грудного/поперекового;
– Обстеження великих суглобів – кульшових, колінних, гомілково-ступневих;
– МРТ середостіння;
– Обстеження черевної порожнини та порожнини малого тазу з можливістю проведення безконтрастної МР-холангіопанкреатографії;

Процедура безболісна, займає від 15 до 60 хвилин в залежності від об’єму обстеження.
У пацієнтів є унікальна можливість пройти необхідні обстеження в нашій клініці та отримати експертний висновок, що є дуже важливим коли йдеться про важкі та нестандартні клінічні випадки.

За додатковою інформацією та попереднім записом на МРТ обстеження звертайтесь за телефоном +380 (67) 503 54 51.
Адреса: м. Київ, вул. Амосова 6, консультативно-діагностична поліклініка, 1-поверх, МРТ-кабінет.