Всесвітній тиждень серцевого ритму

photo1717510210

Щорічно, починаючи з вівторка першого повного тижня у червні місяці, у світі проводиться тиждень серцевого ритму. Його мета – сприяти  поліпшенню діагностики, лікування і якості життя тих, хто страждає на аритмію.

Аритмія – це зміна нормальної частоти, порушення регулярності ударів серця, що супроводжується відчуттям перебоїв в роботі серця, відчуттям нестачі повітря, запамороченням, прискореним серцебиттям, а іноді і втратою свідомості.

 

Причини аритмій бувають найрізноманітнішими. Принциповим для діагностики та визначення тактики лікування є їх поділ на кардіальні та  некардіальні. Найчастіше це:

фізичне, розумове, емоційне перенавантаження;
біль різного генезу;
підвищена температура тіла;
анемія;
надмірне вживання кофеїну, алкоголю, наркотичних речовин;
знижений  чи підвищений рівень калію чи магнію в крові;
понижений чи підвищений артеріальний тиск;
інфекційні хвороби;
ендокринні захворювання;
ішемічна хвороба серця і серцева недостатність;
набуті чи вроджені вади серця.
Подеколи, аритмії можуть протікати безсимптомно (фібриляція передсердь), ускладнюючись іноді тромбоемболічним інсультом, серцевою недостатністю. Тому доцільним є періодичний контроль ЕКГ, хоча б 1 раз на рік, особливо у осіб старшої вікової групи.

В Інституті Амосова ви зможете отримати кваліфіковану медичну консультацію кардіологів стосовно порушень ритму серця, а також провести  діагностичні обстеження на сучасних обладнаннях експертного класу.

Звертайтеся за телефоном: 380 44 350 08 35