Акушерська кардіологія: чергові здобутки мультидисциплінарної команди

новость3 роки в Україні на базі ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України» та ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології» (ПАГ) надається мультидисциплінарна допомога вагітним жінкам з патологією серця. На базі Інституту проконсультовано близько 500 таких жінок. Майже у 50 жінок прооперовано серце та їм подарована радість материнства.

Щаслива подія сталася і вчора. До 5-ти місячної дівчинки кардіохірурги повертають здорову маму. Близько півроку тому мультидисциплінарна комісія встановила тяжкий діагноз у вагітної жінки – тетрада Фалло. Раніше це був вирок для ненародженого дитя і таким жінкам вагітність переривали, але ж завдяки зусиллям наших колег із Інституту педіатрії, акушерства і гінекології професору Давидовій Ю.В., докторам Лиманській А.Ю. та Огородник А.О. хвора жінка народила здорову дівчинку.

І ось пройшло декілька місяців і бригада кардіохірургів пролікувала маму. Жінці проведена складна операція – радикальна корекція тетради Фалло – професором Лазоришинцем В.В. з бригадою досвідчених асистентів.
24-річна жінка повертається до своєї дитини.

Ми з ентузіазмом продовжуємо розвивати новітній напрямок медицини, та запрошуємо фахівців прийняти участь у черговій конференції “Акушерська кардіологія – виклик ХХІ сторіччя”, що відбудеться 21 квітня у м. Київ. Докладніше про конференцію.