Нема нічого кращого, аніж врятувати життя людини

345255671_965173231339553_391769917800363281_nПродовжуємо розповідати про наших лікарів-інтернів, які проходять інтернатуру в Інституті серцево-судинної хірургії імені М. Амосова.

В чому ж полягають особливості навчання саме в нашому Інституті?

Нам розповідає Микола Деркач, який вже через місяць закінчує інтернатуру за спеціальністю «Внутрішні хвороби».

– Миколо, чому вирішив стати лікарем?

– Уже не пам’ятаю навіть. Скоріш за все це було щось про емпатію і допомогу людям, або бажання бути корисним. Недавно пробував згадати чому, але не зміг, але це точно було щось “велике”.

– Яку спеціальність обрав із галузі медицини і чому?

– Після закінчення школи навчання вирішив продовжити у Національному медичному університеті імені О. Богомольця. Спочатку обрав для себе в медицині інший напрямок. Але кардіологія виявилась мені ближчою. І не шкодую зовсім, адже це навіть більше, ніж я очікував. В кардіології є як стандартні високоефективні протоколи, так і простір для “творчості”.

– Чому вирішили проходити інтернатуру саме в Амосова?

– Я чув про інститут Амосова та знав про його високий рівень медицини, хоча спочатку не планував тут навчатись. Даний заклад мені порекомендували друзі, як місце, де я зможу як навчитись, так і реалізуватись.

– Хто з лікарів став для тебе взірцем та помічником?

– Лікарі нашого відділення. Я щиро захоплююсь нашими молодими кардіохірургами Данченко П.А., Ржаним М.І., які нещодавно закінчили інтернатуру, а вже сьогодні є висококласними компетентними спеціалістами в питаннях кардіохірургії, завжди готові допомогти порадою і конкретними діями.

Справжнім взірцем для мене став Кожанов М.В. Він прекрасний фахівець, неймовірно відповідальний лікар та надійна людина.

Особливо цінними та важливими для мене є кардіологи нашого відділення Дудник О.Ю., Невмержицька Л.О. та Чижевська О.О.. Вони стали для мене провідниками у світ доказової медицини. Безмежно дякую їм за навчання та підтримку, а ще за надані можливості реалізації.

Окремо хотів би виділити кардіохірурга Петканича М.М.. Він абсолютно геніальна, смілива та надійна людина.

Однозначно всіх не згадати, але багато фахівців залишаться в моїй пам’яті теплими спогадами назавжди.

– Що тобі найбільше запам’яталося за час проходження інтернатури?

– Мені випала честь працювати у відділенні патології міокарда. Це всілякі кардіоміопатії та навіть трансплантація серця. Кожен конкретний випадок є безмежно цікавим. Найбільш пам’ятним випадком, до речі, з недавніх, є пацієнт В. ДКМП, АНд ІІІ ст, аневризма Ао. Стартова фракція 15%. Оптимальна медикаментозна терапія, ФВ – 30%. Операція Бентала – ФВ – 50%. Тобто з середньої тривалості життя 1 рік, пацієнт, завдяки медицині, отримав шанс прожити життя, як людина, яка ніколи не мала проблем з серцем.

– Миколо, що б ти побажав майбутнім лікарям-інтернам, які стоять перед вибором закладу для проходження інтернатури?

– Головне, ніколи не йдіть проти себе. Завжди рухайтеся до своєї мрії. Будьте готові до складних життєвих ситуацій. Встановіть абстрактну кінцеву ціль та сприймайте поразки, як досвід на шляху до неї. Але будьте готові до того, що заплановане часто не вдається.

Я особисто рекомендую проходити інтернатуру в Інституті Амосова. Тут ви зможете розвинути свої професійні навички та відкрити нові горизонти в кардіології та кардіохірургії.

Адже Інститут має сучасні методи навчання, доступ до передових медичних технологій та багато практичних можливостей для покращення вашої медичної підготовки.

Інститут працює виключно на засадах доказової медицини, постійно оновлюючи свої знання. Ви можете розраховувати на пораду лікаря в питаннях протоколів лікування, вибору тактики хірургічного лікування. Широкий ряд спеціалістів отримали свої знання в Європі під час численних стажувань.

Досвідчений керівник освітнього процесу Кордонець Вікторія проведе вас цим захопливим шляхом навчання та надасть вам адміністративну та психологічну підтримку, а також відповідь на всі запитання, щоб допомогти вам здобути необхідні знання та навички.

Тому не втрачайте можливість приєднатися до нашого навчання під керівництвом наших досвідчених кураторів та здобути цінний досвід в кардіології та кардіохірургії.

Якщо ви хочете розширити свої медичні знання та навички, то вам однозначно в Інститут Амосова!